lajmet
 • 07.02.2023

  THIRRJE PËR APLIKIM: MOBILITET AFATSHKURTËR NË GREQI

  Mobilitet afatshkurtër në Greqi  7 maj – 3 qershor 2023 Thirrje për aplikim Qendra për Arsim e Kosovës – KEC në bashkëpunim me MeOut Group dhe me përkrahjen e Komisionit Evropian organizon raundin e katërt të mobilitetit afatshkurtër përmes projektit “ Të lidhur përmes mobilitetit/Connected through Mobility” (EAC-2020-0865) për nxënësit…

  Lexo më shumë

 • 01.08.2022

  Shkolla verore: Dokukids 2022

  Gjatë shkollës verore të organizuar nga projekti KIST prej 25-29 korrik 2022 në ITP Prizren, fëmijët e klasave VII-IX patën mundësi që të mësojnë më shumë rreth dezinformimit, keqinformimit dhe dukurive tjera negative me të cilat përballen nxënësit e kësaj moshe. Rreth këtyre temave, nxënësit të shoqëruar nga mësimdhënësit kanë…

  Lexo më shumë

 • 05.07.2022

  Nënshkrimi i marrëveshjes së mirëkuptimit në mes të Universitetit të IOWA dhe KEC

  Sot në ambientet e KEC, në një ceremoni rasti, u nënshkrua Marrëveshja e Mirëkuptimit në mes Universitetit të IOWA-s dhe Qendra për Arsim e Kosovës. Përmes kësaj Marrëveshje u formalizua bashkëpunimi në zbatimin dhe përkrahjen e projekteve në fushën e arsimit të lartë në Kosovë. Të pranishëm në këtë takim…

  Lexo më shumë

 • 01.06.2022

  Gëzuar 1 Qershori!

  Përmes aktiviteteve të ndryshme kreative si lojëra, këndim, recitim, vallëzim, shfaqje baleti, maskota me personazhe të preferuara të fëmijëve si dhe shpërndarje të librave, fëmijët e komunës së Kamenicës, Vushtrrisë dhe Ferizajit festuan dhe u argëtuan në ditën e tyre. Aktivitetet u organizuan përmes projektit “Së bashku kundër abuzimit të…

  Lexo më shumë

 • 25.05.2022

  FTESË PËR SHPREHJE INTERESI: PËRZGJEDHJA E 10 SHKOLLAVE PËR PJESËMARRJE NË PROJEKTIN KIST

  Për projektin KIST KIST (Kosovo Innovative Social Transformation / Transformimi shoqëror inovativ në Kosovë)  është projekt njëvjeçar që do të fillojë zbatimin nga 1 qershor 2022, i financuar nga Ambasada e Mbretërisë së Holandës në Kosovë dhe zbatuar nga Qendra për Arsim e Kosovës-KEC në partneritet me Dokufest. Qëllimi i…

  Lexo më shumë

 • 27.04.2022

  Ceremonia e fillimit zyrtar të projektit “MJEDIS I DIGJITALIZUAR SHKOLLOR PËR TË MBËSHTETUR MËSIMDHËNËSIT DHE NXËNËSIT PËR TË MËSUAR GJATË TËRË JETËS”

  Sot, në prani të përfaqësuesve të UNICEF, drejtorëve të shkollave përfituese dhe stafit nga Qendra për Arsim e Kosovës u prezantua projekti “Mjedis i digjitalizuar shkollor për të mbështetur mësimdhënësit dhe nxënësit për të mësuar gjatë tërë jetës”. Projekti ka për qëllim ofrimin e mbështetjes për transformimin digjital të arsimit…

  Lexo më shumë

 • 22.04.2022

  Ri-shpallje: Kërkesë për ofertë – Shërbime të përkthimit

  Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat e tyre për:  Shërbime të përkthimit Të interesuarit mund të shkarkojnë dosjen e tenderit në këtë vegëz:  Dosja e tenderit Ofertat duhet të dërgohen në adresën e cekur më poshtë deri më: 13 maj, 2022 në ora…

  Lexo më shumë

 • 28.02.2022

  Ftesë për shkolla fillore dhe të mesme të ulëta për pjesëmarrje në projekt

  Projekti “Mjedis shkollor i digjitalizuar që përkrah të nxënit tërëjetësor për mësimdhënës dhe nxënës”,  i cili zbatohet nga Qendra për Arsim e Kosovës (KEC), me përkrahjen e UNICEF në Kosovë ka për qëllim ofrimin e mbështetjes për transformimin digjital të arsimit që u mundëson mësuesve dhe shkollave të shfrytëzojnë potencialin…

  Lexo më shumë

 • 24.02.2022

  Kërkesë për ofertë: Shërbime teknike të realizimit të podkasteve me tema nga fusha e arsimit

  Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat e tyre për:  Ofrimi i pajisjeve teknike, ambienteve dhe teknologjisë së nevojshme për realizimin dhe audio-video incizimin e pesë podkasteve (nga 45 minuta) në lidhje me tema nga fusha e arsimit në Kosovë, si dhe ofrimi i…

  Lexo më shumë