Lajmet

 • perurimi

  24.06.2019

  Përurimi i Hapësirave Krijuese

  Gjatë muajit qershor, në kuadër të Programit “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”- ASSET, janë përuruar Hapësirat Krijuese –“Makerspace” në gjimnazet: “Xhavit Ahmeti”-Gjilan; “Gimnazija”- Kamenicë; “Eqrem Çabej”- Vushtrri; “Hivzi Sylejmani”- Fushë Kosovë; dhe “Dardania”- Han i Elezit.   [video width="1280" height="640" mp4="http://kec-ks.org/wp-content/uploads/2019/07/ASSET-2.mp4"][/video]   Urime stafit dhe nxënësve të shkollave të…

  Lexo më shumë

 • 19.06.2019

  Kërkesë për ofertë

  Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat e tyre për:  “Renovimi i  Qendrës Mësimore Roma Mahalla në Mitrovicë” – SIM 15   Shkarko dokumnetet këtu: 1. Dosja e tenderit 2. Specifikacionet teknike   Ofertat duhet të dërgohen deri më: 3 korrik 2019 në ora 15.00 në në adresën:…

  Lexo më shumë

 • sfida

  18.06.2019

  “Sfida e Dizajnit 2019” dhe ekspozita e teknologjisë arsimore.

  Programi i USAID-it “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”- ASSET dhe Fondacioni IPKO (IF) organizojnë përmbylljen e garës “Sfida e Dizajnit 2019” dhe ekspozitën e teknologjisë arsimore. Shiheni me poshte, storien për nxënësit e shkollës "Xhavit Ahmeti" në Gjilan, të cilët janë fitues të një prej sfidave, në garën "Sfida…

  Lexo më shumë

 • keen

  20.03.2019

  Pensionimi i parakohshëm për shkaqe shëndetësore: Rasti i mësimdhënësve

  Sot, Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) në kuadër të projektit të financuar nga Bashkimi Evropian “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim (KEEN)” prezantoi studimin “Pensionimi i parakohshëm për shkaqe shëndetësore: Rasti i mësimdhënësve”, i cili shqyrton bazën ligjore për rregullimin e pensioneve në Kosovë si dhe identifikon praktikat…

  Lexo më shumë


Shih të gjitha lajmet

Programet

 • policy

  Përmirësimi i cilësisë së arsimit

  Në këtë kategori kryesisht bëjnë pjesë programet e trajnimit në shërbim për mësimdhënës dhe menaxherë të shkollave, por edhe për profile të tjera të pjesëmarrësve. KEC ka 68 programe të kësaj natyre nëpër të cilat kanë kaluar mbi 30,000 pjesëmarrës. Shumica e këtyre programeve të trajnimit janë zhvilluar në kuadër të projekteve ndërkombëtare dhe janë akredituar nga MASHT.  Zhvillimi i mendimit kritik përmes leximit dhe shkrimit dhe Hap pas Hapi janë dy programet më të vjetra dhe ende më të kërkuara të trajnimit që ofron KEC, ndërsa përmbajtjet e tyre tanimë janë përfshirë në programet e Fakultetit të Edukimit. Lista e plotë e programeve të trajnimit mund të merret këtu.

 • research

  Hulumtimet në fushën e arsimit

  Hulumtimet që bëhen nga KEC janë, rëndom, të karakterit aplikativ e jo akademik. Qëllimi është që tema të caktuara të arsimit dhe të shkencës të analizohen nga këndvështrimi i praktikave më të mira ose i analizës së gjendjes, duke dhënë rekomandime për përmirësime. Në këtë aspekt, KEC bën edhe studime që kanë për qëllim vlerësimin e projekteve të realizuara nga palët e treta, por edhe analiza që duhet ta informojnë vendimmarrjen për një çështje të caktuar.

Shiko të gjitha programet

Publikimet

 • unnamed

  Pensionimi i Parakohshëm për shkaqe shëndetësore- Rasti i Mësimdhënësve

  Shkarko

  Shqip
 • Screenshot 2018-11-12 15.25.03

  Gjendja e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian në Kosovë

  Shkarko

  Shqip English Srpski

Shih të gjitha publikimet